Barbara

„A generációs különbségek nálunk előnyként jelentkeznek.”

Kiss Barbara – toborzási specialista

2014 óta az Eurest munkatársa

 

Változatos munkakört tölt be Kiss Barbara, aki toborzással és kiválasztással foglalkozik az Eurestnél. Ő az, aki segíti az új belépő kollégák beilleszkedését, míg képzésekkel kapcsolatos adminisztratív teendőket is ellát. Fontosnak tartja, hogy azonosulni tud a szervezet küldetésével, ami nemcsak motiválja, de a nehezebb pillanatokon is átlendíti.

„Emberileg és szakmailag is számíthatok a kollégáimra, főnökeimre!”

A felvételi interjúk során szereti megismerni a másik felet – már az első találkozásnál arra törekszik, hogy megalapozza a hosszútávú együttműködést. „Különösen azt szeretem, amikor „beérik” egy kiválasztási folyamat, amikor kölcsönös illeszkedés van: a visszacsatolást a cheftől vagy üzletvezetőtől, hogy a kiválasztott kolléga megtalálta itt a számításait.”

 „Az Eurestnél a közvetlen hangnem, a nyitottság alapvető értékek.”

Fiatal munkatársként is hamar elfogadtatta magát. Azt mondja, nem volt nehéz beilleszkednie, folytonosságot érez a generációk között. Vannak persze különbségek a különböző korosztályok között, de szerinte ezek előnyként jelentkeznek. „Nagyon sok tudás van a szervezetben, és amikor valamiben támogatásra szorulok, bárkihez fordulhatok. Jó tudni, hogy emberileg és szakmailag is számíthatok a kollégáimra, főnökeimre!” Az emberközpontú vezetésnek köszönhetően nyitott ajtók várják akkor is, amikor problémás helyzeteket kell megbeszélni, megoldani. Nagyra értékeli, hogy a cég szemléletében a közvetlen hangnem, a nyitottság alapvető értékek. „Itt együttműködő légkör vesz körül, mindannyian egy célért dolgozunk, és ezt mindig szem előtt tartjuk.”

 


Meggyőzték, hogy ez egy jó munkahely?  Jelentkezzen