Majd a Buday – BerényCafé

A VÍZ AZ ÉLET! Takarékos vízfogyasztás környezetünk jövője érdekében

Sulirest-Rajzpalyazat-Poster-Email-HUSulirest-Rajzpalyazat-Poster-Email-HU„A Föld édesvízkészlete nem kifogyhatatlan, körforgásának és tisztaságának megőrzése érdekében azonban nagyobb figyelmet kell szentelnünk környezetünk védelmére is. A világ szinte minden állóvize, folyója szennyezett. Jelenünk és az utánunk érkező generációk sorsa múlhat azon, miképpen gazdálkodunk a Föld vízkészleteivel, hogyan óvjuk és hasznosítjuk az élet egyik alapvető elemét. AZ ENSZ 1993-ban március 22-ét jelölte ki a Víz Világnapja dátumaként, melynek célja, hogy gondolkodásunk középpontjába kerüljön ez a természeti kincs.” (http://www.vizvilagnap.hu/)

A jövő generációinak is meg kell tanulnia, miért nevezzük kincsnek a tiszta vizet, és miként takarékoskodjunk vele.

Az idén először, általános iskolások számára rajzpályázatot hirdettünk, melynek témája is ennek mentén fogalmazódott meg:

A VÍZ AZ ÉLET! Takarékos vízfogyasztás környezetünk jövője érdekében.

Ha nincs tiszta víz, akkor nincs víz. Ha nincs víz, nincs élet, ilyen egyszerű ez! A rajzversenyre számos színvonalas pályamunka érkezett a különböző városokból és intézményekből. A rajzok zsűrizésére Dr. Rumi Rózsa rajztanárt és festőművészt kértük fel. Városonként az első helyezettek családi belépőt nyertek a budapesti Aquaworld, illetve a szegedi élményfürdőbe. További díjaink, belépők a Makói Gyógyfürdőbe, értékes rajzcsomagok, könyv a felkészítő pedagógusoknak. Eredményhirdetésre és a jutalmak átadására az évzárókon került sor. Gratulálunk a nyerteseknek, és köszönjük a felkészítő tanárok munkáját!