Főzzük körbe Mo.kórházait, Eurest részvéttel

Az Eurest is részt vett a “Főzzük körbe Magyarországot kórházainkban” programban

A „Főzzük körbe Magyarországot kórházainkban” országos program azzal a szándékkal jött létre, hogy megmutassa: a kórházi élelmezés is lehet finom és tápláló.

 Kampányállomások voltak Szombathely és Győr is, az Eurest Kft. pedig örömmel csatlakozott a kezdeményezéshez, hiszen mi is szerettük volna bebizonyítani, hogy a kórházi ételek a jogszabályi, pénzügyi keretek és dietetikai előírások betartása mellett  nem csupán egészségesek, hanem ízletesek is. 

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (AEEK) szervezésében megrendezésre kerülő programsorozat alkalmával azokból az alapanyagokból kellett főzni és annyi pénzből kellett gazdálkodni,  ami a mindennapokban is hozzáférhető.

Az eseményeken képviseltette magát többek között az egyik ötletgazda, Ambrus György olimpiai bajnok mesterszakács valamint Rózsás Anikó KÖZSZÖV elnök (Közétkeztetők, Élelmezésvezetők Országos Szövetsége), de újságírók, kórházigazgatók, az AEEK vezetősége is tiszteletüket tették a rendezvényen.

A szombathelyi Markusovszky Kórházban a sajtótájékoztatóval egybekötött ebéd alkalmával zelleres zöldségleves és bakonyi tokány rizskörettel került a tányérokra. A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban pedig zöldborsóleves vajgaluskával és rántott hal rizzsel, tartármártással volt a menü.  A jelenlévők nagyon pozitívan értékelték a felszolgált ételeket, elégedettek voltak mind az ízvilágukkal, mind a tálalásukkal.

Örülünk és büszkék vagyunk, hogy a Markusovszky Kórház és a Petz Aladár kórház munkatársainak, valamint Gulyás Károly és Kicska Ferenc  tréner séfeknek és csapataiknak ilyen szépen sikerült helytállniuk!