Ősz

|

Tél

|

Tavasz

|

Nyár

A szezon legjobb ízei várnak rád éttermeinkben

Szezonálisan táplálkozni magától értetődő volt még nem is olyan régen. Azt ettük, ami éppen termett, érett a kertben, a szomszédban, vagy megvettük a kistermelőktől a piacon. A gyorsuló világ és az anyagi jólét szép lassan csorgatta be először a primőröket, aztán a messzi földről érkezett különleges alapanyagokat. A sokat utazott vagy erővel érlelt zöldségek és gyümölcsök sok esetben nagyon hasonlítanak természetes társaikra, tápanyag tartalmuk és nem mellesleg ízük viszont messze elmarad attól. A messzi földről érkezők esetében az ökológiai lábnyom sem elhanyagolható tényező.

 

Épp a fenti okok miatt éreztük úgy, hogy

ünnepeljük kicsit a szezonalitást!

 

 

„Évszakok” promóciónk egy teljes éven keresztül kíséri végig ezeket az alapanyagokat. Keresd az Évszakok jelölőt pultjainkban! Ezek mutatják meg, hogy mely fogásokhoz használtuk fel őket. Asztalainkoz ülve olvashatsz is ezekről néhány mondatban, és minden alapanyag szezonjában megosztunk veletek néhány receptet is, melyeket otthon is elkészíthettek magatoknak, vagy a családnak.

 

 

Ősz

 
Sütőtök

Bár sütőtöknek nevezzük, és valóban legegyszerűbben így készítjük el, de ezen kívül is számos felhasználási formája létezik. Kitűnő krémlevest készíthetünk belőle, finom ivólé alapanyagként is, de egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a zöldségekből készült desszertek, így a sütőtökpite is.

A mi kedvenc receptjeink:

 
Kacsa- és libahúsok

Itt az ízletes kacsa- és libahúsok szezonja, benne a Márton nap, amikor is hagyományaink szerint lezárjuk a mezőgazdasági munkákat és elkezdünk Adventre készülődni. Két olyan recepttel készültünk nektek, melyben az igazi ínyencségnek számító kacsa- és libamáj kap főszerepet. Készítsd el ezeket az ételeket otthon is!

A mi kedvenc receptjeink:

Szeretne többet megtudni cégünkről?
Vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal!