Biztonságos termelőfolyamatok

Az Eurest Kft. a hazai jogszabályoknak és anyacége, a Compass Group Plc elvárásainak megfelelő saját belső élelmiszerbiztonsági rendszert alakított ki és működtet, amely garantálja, hogy az élelmiszer a fogyasztó által elvárható jó minőségben kerül forgalomba és fogyasztása sem közvetlen, sem közvetett egészségkárosodást nem okoz. Élelmiszerbiztonsági Kézikönyvünk irányítási rendszerünk szerves részeként szabályozza a biztonságos ételkészítést. Az Eurest Étteremüzemeltető Kft. egységei a HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points, magyarul Veszélyek Elemzése és Kritikus Ellenőrzési Pontok) rendszer alkalmazásával készült szabályok szerint működnek.

Élelmiszerbiztonsági (HACCP) rendszerünk ellenőrzését nem korlátozzuk évi néhány alkalomra. Ütemezett, terv szerint összeállított önellenőrzéseket hajtunk végre, mely során működésünk valamennyi előírás szerinti folyamatát átvilágítjuk és pontozzuk. Évente több alkalommal külső céget is megbízunk hasonló auditokkal. Hisszük, hogy az ellenőrzés céltalan eszköz az azt megelőző oktatások nélkül, ezért munkavállalóinknak már a belépésükkor megtartjuk a munkakörük szerinti összes képzést, melyek közül az élelmiszerbiztonsági ismeretekre vonatkozóakat további éves ismétlésben is el kell sajátítsák.

Az Eurest élelmiszerbiztonsági politikája:

Az Eurest Kft. üzemeltetési alapelvei között első az élelmiszer- és munkabiztonság.

Elkötelezettségünk, hogy partnereink és vendégeink részére minden körülmények között biztonságos szolgáltatást nyújtsunk. Vállalatunk működése mindig megfelel a hatályos jogszabályoknak és alkalmazzuk az iparági jó gyakorlatokat.

Munkatársaink felé elvárás az élelmiszerbiztonsági szabályok ismerete és mindenkori betartása, a veszélyek felismerése és kezelése, valamint jelentése a szervezeten belül meghatározott kommunikációs úton. Ehhez a vállalat minden erőforrást és ismeretet biztosít.

Szeretne többet is megtudni ételeink minőségéről és az élelmiszerbiztonságról?