Fogyatékosság-barát Munkahely

Az  Emberi Erőforrások Minisztériuma, az American Chamber of Commerce in Hungary és a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület képviselőiből álló Akkreditációs Bizottság döntése alapján az Eurest Étteremüzemeltető Kft. sikeresen teljesítette a pályázati feltételeket, így Fogyatékosság-barát munkahely elismerésben részesül, és jogosulttá válik a Fogyatékosság-barát munkahely logó használatára.
Bármely munkáltató jelentkezhet a logó használatára. Magyarország valamennyi kis-, közép- és nagyvállalata lehet Fogyatékosság-barát munkahely, az üzleti szférából, a közszférából és a non-profit szervezetek köréből egyaránt.
Az elismerést azok a munkáltatók kaphatják meg, akik vállalják, hogy folyamatosan fejlesztik a fogyatékos emberek toborzásával, foglalkoztatásával, megtartásával kapcsolatos gyakorlatukat: Az elismerés megszerzéséhez az alábbi területeken megvalósított, legalább egy fejlesztést szükséges igazolni:

  • A szervezet vezetőinek felkészítése a fogyatékosság tudatos kezelésére.
  • A szervezet munkatársainak felkészítése a fogyatékos emberek befogadására.
  • A szervezet fogyatékossá váló dolgozóinak megtartásához irányelvek meghatározása.
  • A toborzási folyamat akadálymentesítésének fejlesztése.
  • A fogyatékosság-barát munkahely logó használatának beépítése a toborzási folyamatba.
  • A fogyatékos emberek toborzását, foglalkoztatását, megtartását, a dolgozók szemléletformálását javító eredmények szisztematikus értékelése.

Az elismerés megszerzését követően a munkáltató jogosulttá válik a Fogyatékosság-barát munkahely logó használatára.

fogyatékoss-barat-munkahely-logo